BPV [stage]

Wat is BPV? 

 

De Beroepspraktijkvorming (BPV), vaak ook stage genoemd, is een belangrijk aspect van je opleiding. Leerlingen die een BBL-opleiding volgen, werken 4 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf om praktijkervaring op te doen. Deze 4 dagen heet de BPV. Je kunt je alleen inschrijven voor een BBL-opleiding als je in dienst bent van een erkend leerbedrijf in de richting van je opleiding.

 

Hoe vind ik een leerbedrijf?

 

Als je nog niet in dienst bent bij een erkend leerbedrijf, kun je gaan solliciteren. Op de site stagemarkt vind je alle erkende leerbedrijven en beschikbare vacatures.

Als je wordt aangenomen, sluit je met het leerbedrijf een arbeidsovereenkomst. Verder sluit je een praktijkovereenkomst met alle betrokkenen: de Dutch Shoe Academy, het leerbedrijf en de branchevereniging. Daarin worden alle rechten en plichten van de betrokkenen vastgelegd.

Meer informatie over solliciteren en je rechten en plichten als BBL-er vind je in de Leerwerkwijzer van JOB.

Heb je een bedrijf gevonden dat geen erkend leerbedrijf is, maar het wel zou willen worden? Of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.


Interview

video
Portret Liesel Swart - schoenontwerper

Portret van Liesel Swart: schoenontwerper, docent en vakvrouw. Over schoenen, mode, passie, ambacht en maakindustrie. Trots op Hollands Vakwerk!