Medische kennis van voet en enkel

De cursus

 

In de cursus "Medische kennis van voet en enkel" worden anatomie en pathologie van voet en onderbeen behandeld. Het afronden van deze cursus geeft je brede basiskennis die je toe kan passen in de praktijk.  

 

Wie ben jij?

 

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met voeten en schoenen werkt en graag basiskennis wil opdoen over de anatomie en pathologie van onderbeen en voet.  De cursus is ideaal voor schoenverkopers, ambachtelijk schoenmakers, schoenherstellers en shoe-designers.

 

Lesinhoud

 

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten in de avonduren en een afsluitend theorie-examen. 

  • · Tijdens de eerste 5 avonden wordt de anatomie van voet en onderbeen behandeld: de botten, gewrichten, ligamenten en voornaamste spieren en zenuwen, evenals de voetgewelven en ganganalyse. Dit doen we door middel van theorie- (met een reader) en praktijklessen (palpaties, tekenen van structuren op elkaar).
  • · De 5 volgende avonden worden besteed aan de pathologie van voet en onderbeen: de standafwijkingen van voet en tenen, reumatoïde artritis, artrose, diabetes mellitus en kleine voetpathologie met voorbeelden uit de praktijk.

 

  Email                                                Inschrijven                                              Home

                                                                                                

 


Interview

video
Portret Liesel Swart - schoenontwerper

Portret van Liesel Swart: schoenontwerper, docent en vakvrouw. Over schoenen, mode, passie, ambacht en maakindustrie. Trots op Hollands Vakwerk!