Ambachtelijk schoenmaken

De cursus

 

Ambachtelijk schoenmaken is een creatieve cursus waarbij je leert op professionele wijze verschillende soorten schoenen te maken. Van sneakers, tot damespump en rijglaars. Daarnaast is de cursus zo samengesteld dat er voldoende ruimte is om met je eigen ideeën aan de slag te gaan. Dit alles maakt de cursus de enige in zijn soort in Nederland!

 

Wie ben jij? 

 

Ben je creatief, handig en praktisch en vind je het leuk om met de hand schoenen te maken? Dan is deze cursus wat voor jou. De cursus is interessant vanuit een zakelijk oogpunt (bijvoorbeeld voor schoenherstellers of schoenverkopers), als aanvulling op een kunstopleiding of simpelweg als hobby.

Het is belangrijk dat deelnemers handvaardig en praktisch ingesteld te zijn en ruimtelijk inzicht hebben. Daarnaast verlangt de cursus dat je een dagdeel per week thuis werkt, daarom is enthousiasme en doorzettingsvermogen zeker zo belangrijk. Buiten dit zijn er geen specifieke toelatingseisen. 


Interview

video
Portret Liesel Swart - schoenontwerper

Portret van Liesel Swart: schoenontwerper, docent en vakvrouw. Over schoenen, mode, passie, ambacht en maakindustrie. Trots op Hollands Vakwerk!